Krakow 2012

De fire siste dagene av april tilbrakte koret i Krakow, Polens tidligere hovedstad og etter manges mening landets kulturhovedstad. Det var et godt valgt reisemål. Våren var kommet en god del lenger enn her, og sommeren slo til da vi kom, med over tretti grader på dagen og praktisk talt tropenetter. Dermed var det fristende å tilbringe all tid på Gamlebyens fascinerende torg med dets mange uterestauranter, eller på jazzklubbene i de historiske kjellerhvelvene. Men Cantato var der ikke minst for å synge, noe vi gjorde ved tre anledninger.

Lørdag formiddag holdt vi en improvisert utekonsert/øvelse ved foten av den store Mariakirken, der blant annet en heilnorsk bruremarsj ble en eksotisk opplevelse for turister og lokalbefolkning.

Søndag var det to konserter, først i forbindelse med gudstjenesten i Sankt Marcin-kirken i sentrum. Her var et av høydepunktene ”Våren” av Edvard Grieg, i tillegg til kirkemusikk både på norsk, latin og engelsk. Så dro vi til de historiske saltgruvene, der en ”kirke” er gravd ut 130 meter under bakken. Det store rommet, med nærmere 30 meters takhøyde, ga flott akustikk for konserten vi ga der inne. Igjen var det mange titalls turister som fikk en flott, gratis opplevelse.